Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ: Βιταμίνη C ελιξίριο νεότητας και ομορφιάς

Βιταμίνη C για το δέρμα

Η Βιταμίνη C διατηρεί το δέρμα υγιές καθώς διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και συμβάλλει στη δημιουργία συνδέσμων και ιστών. Με την επιβράδυνση του ρυθμού των ελεύθερων ριζών επιβραδύνεται και η διαδικασία γήρανσης. Οι ρυτίδες απαλύνονται, η ξηρότητα μειώνεται και οι λεπτές γραμμές λειαίνονται. Η Βιταμίνη C βελτιώνει τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού, αναστρέφει τη διαδικασία της φωτογήρανσης, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, άρα και τη σωστή οξυγόνωση των κυττάρων, και ενυδατώνει το δέρμα, αφού αποτρέπει την αφυδάτωση του. Επιπλέον, φωτίζει το δέρμα επειδή μπορεί να μειώσει την ποσότητα μελανίνης που παράγεται. Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σας χαρίσει πιο φωτεινό δέρμα αφού καταπολεμά την υπερμελάγχρωση και τις δυσχρωμίες και απαλύνει τα ηλιακά σημάδια. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η Βιταμίνη C συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής και των ακνεϊκών βλαβών. Τέλος, απομακρύνει τα κατεστραμμένα κύτταρα και προλαμβάνει την καταστροφή νέων.

Βιταμίνη C για τα μαλλιά

Η Βιταμίνη C είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη και ενίσχυση των μαλλιών. Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Η Βιταμίνη C είναι απαραίτητη κυρίως για την παραγωγή κολλαγόνου στο χόριο. Εάν δεν υπάρχει αρκετό κολλαγόνο λόγω έλλειψης Bιταμίνης C, το χόριο χάνεται και αυτό μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών, ή σε εύθραυστα μαλλιά.

Η χρήση της Βιταμίνης C στα καλλυντικά

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η Βιταμίνη C στην σύνθεση των καλλυντικών είναι ασταθής, καθώς οξειδώνεται εύκολα και καταστρέφεται με την έκθεση της στον αέρα και το φως. Επιπλέον, επειδή είναι υδατοδιαλυτή, η διείσδυση της στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας είναι περιορισμένη.

Δερμοκαλλυντική σειρά Vitabrid C¹² – Προηγμένη Βιταμίνη C Nέας Γενιάς

Η σειρά δερμοκαλλυντικών προϊόντων Vitabrid C¹² βασίζεται σε μια τεχνολογικά προηγμένη Βιταμίνη C που ανατρέπει τα δεδομένα. Η επιστημονική ομάδα της Vitabrid C¹² σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Σεούλ Ewha Woman’s University ανακάλυψαν το μηχανισμό προστασίας και αποφυγής οξείδωσης της Βιταμίνης C, ούτως ώστε να απελευθερώνεται στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας 12ωρη δράση και θεαματικά αποτελέσματα στο δέρμα όσο και στα μαλλιά.

Οφέλη στην επιδερμίδα : Ενισχύει τη λάμψη και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας, συμβάλει στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου, στην λεύκανση της υπερμελάγχρωσης (δυσχρωμίες), στην λείανση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, στην αποκατάσταση του φωτογηρασμένου δέρματος και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία. Επιπλέον, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής, στην απομάκρυνση του σμήγματος καθώς και στην πρόληψη και αποκατάσταση ακνεϊκών βλαβών.

Οφέλη στα μαλλιά: Bοηθάει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, συμβάλει στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, παρέχει ενυδάτωση και πιο υγιή μαλλιά. Επιπλέον, συμβάλει στην άμεση ανακούφιση του ευαίσθητου τριχωτού από παράγοντες που προκαλούν δυσφορία όπως ο κνησμός, η ερυθρότητα και το τσούξιμο.

Σεραφείμ Προδρομίδης
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Φαιδριάδων 11 – Πλ. Κυψέλης 11364
Τηλ. 210-8622881 / 6936131910
serafimprodromidis@yahoo.gr